Kampotin pippuri

PIPPURI

Musta pippuri (Piper nigrum) on pippurikasveihin (Piperaceae) kuuluva kukkiva köynnöskasvi, joka on peräisin Malabarrannikolta. Tämä köynnöskasvi kasvoi villinä metsässä puiden runkoja pitkin Intian Keralassa. Tämän jälkeen kasveja siirrettiin kasvamaan trooppisille alueille, kuten Brasiliaan, Madagaskarille ja Kaakkois-Aasiaan.

1200-luvulta lähtien Kampotin alueelle on kehittynyt pippuriplantaaseja, joiden menestymistä edesauttaa alueen poikkeuksellinen maaperä.

Kampotin pippurit erottuvat ainutlaatuisen maunsa vuoksi. Niihin kehittyy verrattain makeaa tulisuutta, hedelmäisiä aromeja ja poikkeuksellinen suuntuntuma. Kokit ja ruoka-asiantuntijat ovat äänestäneet Kampotin pippurin yhdeksi maailman parhaimmaksi pippuriksi.

PEPPER

Black pepper (Piper nigrum) is a flowering vine of the Piperaceae family, native to the Malabar Coast. This vine grew wild in the forest, along tree trunks, in the Kerala in India. Plants were then transported and grown in tropical areas, such as Brazil, Madagascar and South-East Asian countries.

Since the 13th century, the region of Kampot has developed pepper plantations, aided by the region’s exceptional soil.

Kampot peppers stand out by their unique flavour. They develop a relatively sweet pungent taste, fruity aromas and an exceptional flavour in the mouth. Kampot pepper has been elected by chefs and foodies as one of the best peppers in the world.

PIPPURIN EDUT

Pippurilla ja siitä saatavalla piperiiniuutteella on on monia hyveitä, ylitsemuiden sen maku- ja gastronomiset ominaisuudet. Pippurin käyttö ruoanlaitossa ei ainoastaan korosta annosten makua, vaan on myös hyvä keino vähentää suolalla maustamista.

Muinaisista ajoista lähtien pippuri on tunnettu sen terveysvaikutuksistaan. Emme kuitenkaan ole tiedemiehiä, joten emme väitä pippurilla olevan terveysvaikutuksia. Ruoanvalmistuksessa pippuri on kuitenkin tunnetuimpia mausteita ja hyvä ruoka on mitä mainioin hyvinvoinnin lähde. 

THE VIRTUES OF PEPPER

Pepper and its piperine extract have many virtues. Over and above its gastronomic and flavour qualities, the use of pepper in cooking not only enhances the taste of dishes but also helps to reduce the use of salt, whose consumption is strongly discouraged by cardiologists.

 

ERILAISET PIPPURITYYPIT

Pippurin marjat kasvavat kaikki samasta kasvista, mutta ne poimitaan ja prosessoidaan niiden kypsyyden eri vaiheissa. Kuten viiniä, hyvää pippuria ei tule sekoittaa toistensa kanssa (niinkuin et kaataisi puna- ja valkoviiniä samaan lasiin). Näin maistat ja arvostat enemmän eri värillisille pippureille tyypillisiä aromeja.

THE DIFFERENT TYPES OF PEPPER

Pepper berries all grow on the same plant, but are harvested or processed at different stages of maturity. Like wine, a good pepper must not be mixed with others (just as you wouldn’t mix red wine and white wine in the same glass). You will taste and appreciate better the characteristic aromas of each colour of pepper.